Çerez Politikası Aydınlatma Metni

Çerez Politikası Aydınlatma Metni

Çerez Politikası Aydınlatma Metni

 

Kızılay Yatırım Holding A.Ş.  (“Kızılay Yatırım”) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında sizlerin deneyimini geliştirmek için çerezler, pikseller, gifler gibi bazı teknolojilerden (“çerezler”) faydalanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

 

İşbu Çerez Politikası Aydınlatma Metni’nin (“Aydınlatma Metni”) amacı, tarafımızca işletilmekte olan www.kizilayyatirim.com.tr  internet sitesinin ve Kızılay Yatırım’a bağlı diğer iştirak sitelerinin (“İştirak Siteleri”) işletilmesi sırasında, İştirak Siteleri’nin kullanıcıları/üyeleri/ziyaretçileri (“Veri Sahibi”) tarafından çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu metinde sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak isteriz.

 

Kızılay Yatırım olarak İştirak Siteleri’nde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla işbu Aydınlatma Metni’nin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel Aydınlatma Metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik İştirak Siteleri’nde veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır.

 

Çerez Nedir?

 

Çerez, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınıza internet sitemizin sunucusu tarafından gönderilen basit bir metin dosyasıdır. Çerezler, size daha iyi ve daha hızlı bir ziyaret deneyimi yaşatabilmek için yaygın olarak kullanılırlar.

 

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

 

Şirket olarak sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

  • İştirak Siteleri’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek.
  • İştirak Siteleri’ni analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • İştirak Siteleri’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, İştirak Siteleri’nin ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.

 

Aydınlatma Metni kapsamındaki amaçlar doğrultusunda, KVK Kanunu’nun 5. maddesinin ikinci fıkrasındaki kanuni veri işleme şartlarının en az birinin varlığı halinde kişisel verileriniz rızanız olmaksızın işlenebilecektir. Aksi hallerde, yani kanuni veri işleme şartlarının bulunmadığı durumlarda kişisel verileriniz yalnızca açık rızanızın bulunduğu hallerde işlenecektir. Her halde, Aydınlatma Metni kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde Şirketlerimizin hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilerle, bağlı ortaklıklarımızla, iş ortaklarımızla ve grup şirketlerimiz ile paylaşabiliriz. Verilerin aktarıldığı tarafların kişisel verilerinizi dünyanın her yerindeki sunucularında saklayabileceğini belirtmek isteriz.

 

Çerezler Nasıl Toplanır?

 

Çerezler, internet sitemize eriştiğiniz cihazlarınız aracılığıyla toplanır. Toplanan bu bilgiler cihazlarınıza özeldir. İnternet sitemizi başka bir cihazdan ziyaret ettiğinizde, daha önceki ziyaretiniz sırasında toplanan çerezler kullanılamayacaktır.

 

Aşağıda sitemizde kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Sitemizde hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

 

Temel Çerezler: Temel çerezler, websitemizin, mobil sitemizin ve mobil uygulamalarımıza erişimin sağlanması ve bunların istenilen şekilde çalışması için gerekmektedir. Ayrıca bunlara bağlı servislerden ve hizmetlerden yararlanmanızı sağlamaktadır. Temel çerezlerin olmaması durumunda, websitesimizin, mobil sitemizin ve mobil uygulamalarımızın sorunsuz bir şekilde sizler için çalışması mümkün olmayıp, talep ettiğiniz bazı hizmetler sekteye uğrayabilecektir.


 

Çerez Tipi

Neden Bu Çerezi Kullanıyoruz?

Oturum

Oturum çerezleri başvurunun durumunu korumak için kullanılmaktadır.

Yük Dengeleme

Yük dengeleme çerezleri, varlıkları dünya geneline dağıtmak ve sunucu yükünü hafifletmek için kullanılmaktadır.

Kullanıcı Kimliği

Kullanıcı Kimliği çerezleri kullanıcıların sadece kendi bilgilerini gördüklerinden emin olmak için kullanılmaktadır.

Güvenlik

Güvenlik çerezleri güvenlik kontrolleri için kullanılmaktadır.

 


Tercih Çerezleri: Tercih çerezleri, çevrimiçi ortamda hal ve davranışlarınız ve tercihleriniz hakkında kişisel verilerinizi toplamakta ve dil seçeneğinizi, diğer yerel ayarlarınızı hatırlamakta bu şekilde site kullanımınızı sizlere özelleştirmemize yardımcı olmaktadır.


 

Çerez Tipi

Neden Bu Çerezi Kullanıyoruz?

Dil

Dil çerezleri kullanıcının seçtiği dili depolamak ve doğru seçenekleri göstermek için kullanılmaktadır.

Konum

IP adresi ile belirlenen kullanıcının yaklaşık adresi (şehir, ülke, posta kodu) otomatik olarak uygun ülkeyi seçmek ve o bölge içerisindeki perakende ve tanıtım günlerini göstermek için muhafaza edilmektedir.

Mobil

Eğer kullanıcı siteyi mobil bir cihaz üzerinden görüntülüyorsa, ana web sitesinin veya non-Flash mobil bir web sitesinin (başka bir deyişle cihazın Flash için uygun olduğunun) seçildiğini göstermek için bir çerez gönderilmektedir.

Referans Sitesi

Referans sitesi kullanıcının tercihini daha iyi anlayabilmek için kaydedilmektedir.

Son ziyaret ve aktivite

Son ziyaret edilme tarihi, aktivite ve diğer bilgiler kullanıcılara ‘‘son ziyaret tarihinizden sonra nelerin değiştiği’’ konusunda bir güncelleme sağlamak ve kullanıcının tercihlerini daha iyi anlamak için kaydedilmektedir.

En son izlenen video

En son izlenen videonun tarihi ve başlığı kullanıcının tercihlerinin daha iyi anlayabilmek için kaydedilmektedir.

Ani çerezler

Ani çerezler ses ve video içeriğinin oynatılmasını sağlamak için kullanılmaktadır.

Sayfa Geçmişi

Sayfa geçmişi çerezleri kullanıcının ziyaret ettiği sitelerin sırasını takip edebilmek için kullanılmaktadır. Eğer kullanıcı siteyi ziyaret ettiği sırada bir uyarı alırsa, çerez bilgisi günlük kaydına hata bildirimi ve çözümü için kaydedilir.

 

Sosyal Eklenti İzleme Çerezleri. Bu çerezler, sosyal medya kullanıcılarını izleyerek pazar araştırma analizleri ve ürün geliştirme konusunda kullanılmaktadır.

 

Çerez Tipi

Neden Bu Çerezi Kullanıyoruz?

Facebook

Çerezler, pazar araştırma analizi ve ürün geliştirme için Facebook üyelerini izlemek için kullanılır.

Twitter

Çerezler, pazar araştırma analizi ve ürün geliştirme için Twitter üyelerini izlemek için kullanılır.

 


Analiz Çerezleri: Siteyi kullanımınız hakkında bilgi toplayarak sitenin çalışma mekanizmasını geliştirmemize yardımcı olur. Örneğin, analiz çerezleri sitede en çok ziyaret edilen sayfaları, sitede karşılaştığınız zorlukları ve reklamların verimli olup olmadığını gösterir. Bu, tek bir kişinin kullanımını göstermektense genel olarak kullanım şekillerini önümüze sermektedir.
 

 

Çerez Tipi

Neden Bu Çerezi Kullanıyoruz?

Google Analiz

Google analiz çerezleri kümelenmiş istatistiki verileri toplayarak sitenin sunum ve yönlendirilmesine katkıda bulunur. Google kümelenmiş verileri demografik ve ilgi bilgileriyle destekler ve ziyaretçilerimizi daha iyi anlamamızı sağlar.

Adobe Omniture

Adobe Omniture analiz çerezleri kümelenmiş istatistiki verileri sitenin sunumu ve yönlendirilmesi için toplar.

 


Pazarlama Çerezleri: Bu çerez türü pazarlama faaliyetleri kapsamında kullanılmaktadır.


 

Çerez Tipi

Neden Bu Çerezi Kullanıyoruz?

Reklamcılık

Davranışsal ve hedefli reklamcılığı sağlar.

Pazar Analizi

Pazar analizi yürütür.

Kampanya

Kampanyaların etkisini ölçer.

Dolandırıcılık Tespiti

Tıklama dolandırıcılığını tespit eder

 

 

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

 

Birçok internet tarayıcısı, varsayılan olarak çerezleri otomatik olarak kabul etmeye ayarlıdır. Bizim web sitemizde, mobil sitelerimizde veya mobil uygularımızdan yararlandığımız zaman da aynı durum geçerlidir. Mevcut çerezleri cihazınızdan kaldırmak istiyorsanız tarayıcı seçeneklerinizi kullanarak bunu yapabilirsiniz. Ayrıca çerezlerin cihazınıza yerleştirilmesini geleceğe dair de istememeniz durumunda  tarayıcı ayarlarınızdan çerezleri engelleyebilirsiniz.
Kullandığımız çerezleri kaldırmanız veya engellemeniz durumunda web sitemizde, mobil sitemizde veya mobil uygulamalarımızda kullanıcı tecrübenizde bir takım etkileri olabileceğini ve sitenin daha fazla kullanılamayabileceğini göz önünde bulundurunuz. Tarayıcı ayarlarınızı çerezleri engelleme şeklinde değiştirmediğiniz takdirde, çerezlerimizi daha önce silmiş olsanız dahi sistemimiz sitemizi ziyaret ettiğinizde veya tarafımızdan size gönderilen bir e-mailde yer alan bir linke tıkladığınızda çerez yerleştirecektir.

Daha fazla bilgi için aşağıdaki tablodaki linkleri ziyaret edebilirsiniz:

 

Adobe Analytics

http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

AOL

https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser

Google Adwords

https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Google Analytics

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome

http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Internet Explorer 

https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Opera

http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari

https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

 

Veri sahibi olarak haklarınız nelerdir?

 

KVK Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,

  • Kişisel verileri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVKK Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

 

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi, www.kizilayyatirim.com.tr adresinde İletişim Formu’’nda belirtilen yöntemlerle tarafımıza iletmeniz halinde başvurularınız en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, Şirket’in KVK Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.

Çerezlerin Kullanımı
Kişisel verilerinizin Kızılay Kültür & Sanat tarafından işlenme amaçları hakkında daha detaylı bilgi için Çerez Politikası Aydınlatma Metni’ni okumanızı tavsiye ederiz.
ÇEREZLERİ ONAYLA